top of page

Vad är eterisk olja?

Alla har vi någon gång upplevt eterisk olja på något sätt. Om du någon gång har känt doften av en ros, då har du fått uppleva växtens aromatiska egenskaper. Eterisk olja är flyktiga aromatiska föreningar som finns naturligt i alla växter och dess delar. Den eteriska oljan håller växten frisk och skyddar den från sjukdom och skadeinsekter och spelar en viktig roll i pollinationen.

För att få tillgång till de eteriska oljorna ångdestilleras växtens blad, stam och/eller blommor på en väldigt låg temperatur. Detta är ett skonsamt sätt att extrahera oljan från en växt. Man kan också utvinna eterisk olja från bark och sav från träd. Hos citrusfrukter kallpressar man skalet för att få tillgång till oljan. 

Eterisk olja har vi människor använt oss av i alla tider för skönhetsbehandlingar, naturlig friskvård och matlagning.

doTERRAs Eteriska oljor!

DoTERRAs eteriska oljor är 100% rena utan kemikalier eller syntetiska ämnen. De har en mycket hög och ren energi. De är ett naturligt och giftfritt sätt utan biverkningar att lindra besvär, inte som ett substitut för läkarvården utan som ett komplement. 

De använder sig av etiska och hållbara skördemetoder. Alla doTERRAs oljor testas och kontrolleras av oberoende företag för att säkerställa renheten. De kompromissar inte med kvaliteten. 

CPTG (Certified Pure Therapeutic Grade) är doTERRAs egen standard för att säkerställa och garantera högsta kvalitet hos oljorna och att de är fria från kemikalier och bekämpningsmedel. Alla doTERRAs oljor går igenom många olika avancerade tester av tredje part som kontrollerar att varje liter olja är fullständigt ren. De kontrollerar också att alla molekylära komponenter är närvarande i oljorna Detta gör att oljorna är väldigt säkra att använda för sig själv och sin familj.

 

Bilden här nedan visar hur stor del som är syntetisk olja ute på marknaden. Det finns minst av CPTG klassad olja. doTERRA är det enda företaget som har CPTG klassad olja som räknas som den bästa kvaliteten i världen.

oil-grades[1].png

Förutom strikta teststandarder använder doTERRA kunskap och expertis av exterper inom kemi, mikrobiologi, botanik, forskningsvetenskap, fysiologi och näringsvetenskap. 

Renheten hos en essentiell olja är dess viktigaste egenskap. Användning av en essentiell olja som inte är ren riskerar att du sätter in bakterier, tungmetaller eller syntetiska ämnen på eller in i kroppen, vilket kan ge upphov till irritation, negativa effekter eller till och med sjukdom. 

En video om doTERRAs CPTG, Certified Pure Therapeutic Grade, eteriska oljor:

bottom of page